Home

Vijftig jaar Rotaract, wat een geweldige prestatie! We mogen met ons allen: leden-, oudleden en anderen in de Rotaryfamilie, trots zijn dat wij deel uitmaken van deze prachtige organisatie.
Vijftig jaar Rotaract is niet niets en daarom pakken wij groots uit. Op 27 mei vindt in het fraaie Utrecht onze Food for Thought plaats. Op 13 oktober vieren wij de verjaardag van de club in het hippe Leeuwarden. Deze evenementen wil je niet missen, dus blokkeer deze data in de agenda.
Ook zijn we druk bezig onze geschiedenis in een boek te bundelen, dus aanvullende informatie over de clubs en de acties is altijd welkom!
Blijf op de hoogte van de actuele informatie over de lustrumactiviteiten via deze website en onze facebookpagina!
Geschiedenis
Op dertien maart 1968 vond de allereerste charteruitreiking plaats. Daarmee was Rotaract Club North Charlotte in North Carolina, Amerika de eerste Rotaractclub van de wereld.
De allereerste club in Nederland was Rotaract Club Pekela, gelegen in Oost-Groningen. Deze werd opgericht in 1970, maar is nu helaas slapende. Volgens de LEAD is de oudste nog actieve club, de in 1975 opgerichtte Rotaract Club Hoekse Waard.